Tulkaa kaikki -liikkeellä omat listat

Tulkaa kaikki -liikkeen seurakuntavaaliehdokkaat tukevat samaa sukupuolta olevien parisuhteita. Liike ei kuitenkaan halua leimautua yhden asian liikkeeksi. Myös monilla herätysliikkeillä on omia listoja.

Liike korostaa seurakuntavaalissa useita uudistustavoitteita, yhtenä seksuaalivähemmistöjen oikeudet.

– Kannatamme kirkon avoimuutta, lähimmäisen rakkauden toteutumista. Pyrimme löytämään uusia keinoja omasta hyvästä jakamiseen, Liikkeen yleiskoordinoija, dosentti Vesa Hirvonen linjaa.

Liike on kerännyt toistakymmentä omaa listaa marraskuun seurakuntavaaleihin ja joitakin satoja ehdokkaita. Sen kannattajia on menossa myös muille listoille.

Vastakkaista poolia saattavat edustaa tiettyjen herätysliikkeiden ehdokaslistat. Seurakuntavaalien projektisihteeri Kari Kanala kirkkohallituksesta arvelee, että herätysliikkeillä on koko maassa omia listoja. Listojen nimet ovat kuitenkin sellaisia, ettei niitä välttämättä yhdistä taustayhteisöönsä. Esimerkiksi Oulussa herätysliikkeillä on ehdokkaita entiseen malliin. Edellisissä vaaleissa muun muassa Mikkelissä eri herätysliikkeet kävivät jopa kilpaa äänistä.

Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Timo Rämä toteaa, että seurakuntavaaliehdokkuudet ovat menneet aiemmissakin vaaleissa niin paikkakuntakohtaisesti, ettei tarkempia tietoja ole koottu.

– Olemme kyllä toivoneet, että ehdokkaita asetettaisiin. Joskin kentältä on kuulunut, että heitä on vaikea löytää. Minulla on kuitenkin käsitys että Kansanlähetyksen väki on aktiivista. Kirkon kaikilla luottamuselinten tasoilla on aika selkeä joukko ihmisiä, joiden viiteryhmä olemme.

Lue Kotimaasta 23.9. laaja juttu, miten seurakuntavaalien ehdokasasettelu onnistui Suomessa.

Edellinen artikkeliKokkolassa uhkaillaan lapsia helvetillä?
Seuraava artikkeliTuuli saattoi jakaa Punaisenmeren