”Äänestysprosentti nousee selkeästi”

Seurakuntavaalien projektisihteeri Kari Kanala kirkkohallituksesta arvioi, että vaalien äänestysprosentti nousee noin 18-22 välille. Kanala on luvannut tatuoida ihoonsa kirkkohallituksen logon, mikäli äänestysprosentti on yli 20. Siksi Kanalan henkilökohtainen veikkaus on, että äänestysprosentti on lopulta 19,9.

Esimerkiksi Espoossa ohitettiin jo tänään kello 15 viime vaalien äänestysprosentti ja äänestäneiden määrä. Vantaallakin useissa seurakunnissa on ajettu ohi viime vaalien äänestysprosenttien.

Kari Kanala mainitsee erinomaisena esimerkkinä Karjalohjan, jossa äänestysprosentti on 30,2. Nuorilla, 16-17-vuotiailla se on Karjalohjalla vieläkin parempi, peräti 35,7.

Huomiseksi päiväksi on luvassa paikka paikoin hivenen tätä päivää huonompaa säätä.

– Hän säät ja ilmat säätää. Se otetaan mitä annetaan. Jos on tahtoa, äänestäminen onnistuu kyllä. Äänestysaika on kello 11-18 monella paikalla, kyllä siinä ehtii, eiköhän sateessakin taukoja ole, Kanala riimittelee.

Vaalikoneella on ollut tänään vilkasta, noin 20 000 käyntiä.

Kari Kanala riemuitsee jo tässä vaiheessa seurakuntavaalikampanjan onnistumista. Päätavoitteet ovat toteutuneet: Ihmiset tietävät vaaleista ja näkevät syyn äänestää.

Yksipäiväiset eli tänään päättyvät vaalit ovat 111 seurakunnassa ja kaksipäiväiset 308 seurakunnassa.

Mitä Kari Kanala pelkää, katso video: Kirkkohallituksen logo uhkaa Kari Kanalaa

Edellinen artikkeliVäisänen: ”Jälleen syy rakentaa omaa hiippakuntaa”
Seuraava artikkeliJehovan todistajat kouluttavat puhelimessa todistamiseen