Kari Kanala: Nuoret näyttivät kyntensä

Nuorten eli 16-17-vuotiaiden äänestysprosentiksi seurakuntavaaleissa näyttää tulevan 14,5. Seurakuntavaalien projektisihteeri Kari Kanalan mielestä tämä on yhteiskunnalle merkki siitä, että nuoret ovat valmiita äänestämään kuntavaaleissakin.

-14,5 on hirveän hyvä prosentti. On tosin harmi, että se jää alle varsinaisen äänestysprosentin (noin 17 prosenttia). Monissa paikoissa alle 18-vuotiaat äänestivät keskivertoa paremmin – sellaisissa paikoissa joissa äänestys vietiin oppilaitoksiin, kirkkohallituksessa työskentelevä Kanala sanoo.

Kanalan mukaan seurakuntavaalit osoittavat, että nuoret olisivat valmiita äänestämään myös kuntavaaleissa.

– Toivon, että kuntavaaleissa 2016 nuorilla olisi mahdollisuus äänestää. Toivon, että seurakuntavaalien tulos antaa yhteiskunnalle asiassa vauhtia. Nuoret ovat näyttäneet kyntensä, Kanala toteaa.

– Olen erittäin iloinen siitä työstä, mitä paikallistasolla on tehty. Nämä ovat paikalliset vaalit, jolla on rakennettu koko kirkkoa. Tämä on pysyvä muutos, koska se tapahtuu alhaalta käsin. Kirkko on muuttunut enemmän jäsentensä näköiseksi, Kanala summaa.

Hän oli luvannut tatuoida kirkkohallituksen logon ihoonsa, mikäli äänestysprosentti nousee yli 20:n.

– En ole itse mitenkään tatuointityyppejä, joten hyvä näin. Olisin ollut äärimmäisen onnellinen, jos äänestysprosentti olisi ollut 19,9. Mutta onhan tämä toteutunutkin kova prosentti.

Edellinen artikkeliSeurakuntavaalien vaalipalvelussa ruuhkaa
Seuraava artikkeliMuslimit ja kristityt kohtaavat pian alkavalla teemaviikolla