Joensuun piispapaneelille vihreä valo

Joensuun seurakuntayhtymän johtoryhmä liputtaa Joensuussa järjestettävän piispapaneelin puolesta, mikäli piispaehdokkaiden Jari Jolkkosen ja Miikka Ruokasen tukiryhmät katsovat parhaaksi paneelin järjestää.


Kotimaa24 kertoi aiemmin maanantaina
, että paneelin järjestäminen tai järjestämättä jättäminen oli herättänyt ehdokkaiden tukijoukkojen välillä keskustelua.

Johtoryhmän jäsen Petri Karttunen toistaa vielä kantansa, jonka mukaan kyse ei ole siitä, ettei Joensuuhun haluttaisi paneelia tai sitä ei voisi järjestää. Hänen mukaansa pohdinnassa on sitä vastoin ollut paneelin kaavailtu ajankohta perjantai-iltana, jonka sopivuutta yleisön houkuttelemiseksi paikalle on muun muassa osan Joensuun kirkkoherroista kesken epäilty.

Onko Joensuun paneelille tarvetta? Karttunen sanoo uskovansa, että moni äänestäjä katsoo 14.2. Kuopiossa järjestettävän virallisen piispanvaalipaneelin netin kautta.

Ovatko äänestäjien kannat jo lukossa?

– En usko, että kannat ovat välttämättä lukossa, mutta on erilaisia mahdollisuuksia perehtyä ehdokkaisiin. Kukin tekee sen pääasiassa ajankohtana, mikä hänelle parhaiten sopii.

Joensuun seurakuntien seurakuntakeskus on nyt johtoryhmän päätöksellä avoin Kuopion piispanvaalin toisen kierroksen ehdokkaiden Miikka Ruokasen ja Jari Jolkkosen tukiryhmille paneelin järjestämistä varten perjantai-iltana tai lauantaina iltapäivällä.

Edellinen artikkeliSauli Niinistö Suomen presidentiksi
Seuraava artikkeliVatikaani isännöi hyväksikäyttökonferenssia