Arhinmäki: Syytökset suvaitsemattomuudesta vahvistaneet näkemystäni

ArhinmkiPaavoPaavo Arhinmäki ottaa blogissaan kantaa päätökseensä jättää kaksi kristillistä nuorisotyötä tekevää järjestöä vaille valtion tukea kuluvana vuonna. Päätöksen taustalla on vaikuttanut viime keväinen Älä alistu! -kampanja.

Hän kertoo saaneensa päätöksestään valtaosin myönteistä palautetta.

– Julkisuudessa on kuitenkin ollut myös kriittisiä kannanottoja. Näissä kannanotoissa minua on moitittu suvaitsemattomaksi ja syytetty sanan- ja uskonnonvapauden rajoittamisesta. Tämä kritiikki on vain vahvistanut näkemystäni siitä, että olen toiminut oikein.

Arhinmäen kimppuun ovat käyneet niin Kristillisdemokraattien Naiset kuin poliittiset nuorisojärjestötkin.

Arhinmäki toteaa blogisaan, ettei opetus- ja kulttuuriministeriö voi olla mukana tukemassa järjestöjä, jotka esimerkiksi levittävät maahanmuuttovastaisuutta tai suhtautuvat kielteisesti seksuaalivähemmistöihin tai eivät ilmaise kantaansa näihin kysymyksiin selkeästi.

– Se etteivät kyseiset järjestöt saa tänä vuonna tukea, liittyy kokonaisharkintaan. Osana tätä harkintaa oli Älä alistu -kampanja, jossa annetaan ymmärtää, että homoseksuaalisuudesta voi “eheytyä”. Mutta se ei ole ainoa syy.

– En ole päätökselläni rajoittamassa kenenkään sanan- tai uskonnonvapautta, jotka ovat perustuslaillisia oikeuksia. Omituinen käsitys on se, että suvaitsevaisuutta olisi suvaita vähemmistöjen syrjimistä tai sananvapauden mittari on se, saako joku järjestö valtiolta tukea. Sananvapauteen kuuluu myös vastuu teoistaan ja sanomisistaan.

– Päätös ei suinkaan koske kaikkia kristillisiä järjestöjä. Tällaista kategorista päätöstä ei ole tehty, päinvastoin. Päätös koskee vain yksittäisiä järjestöjä. Todettakoon, että edelleen noin viidesosa tuen saajista kuuluu kristillisten järjestöjen kategoriaan. Ja hyvä on myös huomata, että kyseisiltä järjestöiltä on evätty tuki myös Helsingin ja Vantaan seurakuntayhtymien toimesta.

Kotimaa24 kertoi viime perjantaina ministeri Arhinmäen evänneen tuen sitä ennen saaneilta Kansanlähetykseltä ja SLEF:ltä (Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland). SLEF ei ole virallisesti ollut mukana Älä alistu! -kampanjassa.

Myös Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys on kertonyt tiedotteessaan hakeneensa tukea ensi kertaa, mutta sitä ei myönnetty. SLEY oli mukana Älä alistu! -kampanjassa.

Lue Arhinmäen blogikirjoitus

Lue Kotimaa24:n uutiset aiheesta: Yhteys Älä alistu! -kampanjaan vei ministeriön tuet järjestöiltä

KD Naiset: Arhinmäki ei kunnioita sananvapautta

Nuorisopoliitikot hermostuivat Arhinmäen tukipäätöksestä

Edellinen artikkeliKookospapilta vaaditaan selvitystä
Seuraava artikkeliFacebook-väite: Homoparin siunaaminen Suomessa jo mahdollista?