Kolmelle kristilliselle koululle jatkolupa

Valtioneuvosto on myöntänyt hakemuksesta Porin, Oulun ja Vaasan kristillisille kouluille jatkoluvat perusopetuksen järjestämiseksi. Rovaniemen kristillisen koulun hakemus hylättiin.

Määräaikainen perusopetuksen järjestämislupa myönnettiin neljälle hakijalle. Kaikilla luvan saaneilla on jo voimassa oleva määräaikainen lupa. Lupia jatkettiin kahdella vuodella, joiden aikana arvioidaan koulutuksen tarpeellisuus sekä lain mukaisten ammatillisten ja taloudellisten edellytysten täyttyminen.

Luvat myönnettiin Porin kristillisen koulun kannatusyhdistys ry:lle ja Oulun kristillisen koulun kannatusyhdistys ry:lle suomenkielisen esiopetuksen ja perusopetuksen 1–9 vuosiluokkien opetuksen järjestämiseen.

Lisäksi lupa myönnettiin Confido – Pohjanmaan kristillinen kasvatus ry – Österbottens kristliga uppfostran rf:lle maahanmuuttajille tarkoitettuun perusopetukseen valmistavan opetuksen järjestämiseen. Vaasassa toimivalla koululla on jo määräaikainen lupa järjestää esiopetusta ja vuosiluokkien 1–6 perusopetusta. Sen sijaan Confidon hakemus perusopetuksen järjestämisestä vuosiluokkien 7–9 ja oppivelvollisuusiän ylittäneiden osalta hylättiin.

Jatkolupa myönnettiin myös Joensuun steinerkoululle. Kaikki jatkoluvat ovat voimassa 1.8.2012–31.7.2014.

Rovaniemen seudun kristillisen koulun kannatusyhdistys ry:n hakemus perusopetuksen järjestämiseksi hylättiin.

Suomessa on tällä hetkellä 12 kristillistä koulua.

Katso lisää

Edellinen artikkeliMaksuhäiriöiden määrä lähestyy 1990-luvun lamalukuja
Seuraava artikkeliArkkipiispa: Suomalaisella menestyskertomuksella varjonsa