Oma maja

Oletko rakentanut majoja? Moni aikuinen muistelee ilolla lapsuuden aikaisia majanrakennuspuuhia. Aivan pienenä majaksi riitti pöydän alunen, joka oli liinan peitossa.

Hauskaa oli ryömiä myös suureen pahvilaatikkoon. Kuusen pitkät oksatkin saattoivat toimia majojen seininä. Monet nikkaroivat oman kojun puuhun.

Ei ollut väliä, millaiseen paikkaan majan sai tehtyä. Tärkeintä oli se oma turvallinen pesä. Monissa lasten ja nuorten kirjoissa kerrotaan piilopaikasta omassa majassa, jossa sai olla rauhassa omine ajatuksineen. Maja on ensiluomus omasta kodista. Se on ihmisen ikiaikainen tarve tehdä suoja ja vallata oma tila.

Israelissa vietetään lokakuussa Lehtimaja-juhlaa. Juhlan nimi on Sukkot, mikä tarkoittaa katosta tai majaa. Tämän juhlan vietto säädettiin raamatussa, 3. Mooseksen kirjassa. Se oli alun perin sadonkorjuujuhla. Jumalaa kiitettiin huolenpidosta. Lehtimajoja käyttivät aikanaan maanviljelijät sadonkorjuun aikana. Juhla muistuttaa juutalaisia myös 40-vuotisesta erämaavaelluksesta.

Vaelluksen aikana kodin suojaa antoivat puiden ja pensaiden lehdistö.

Uudessa Testamentissa luemme myös majan rakentamisesta. Jeesus oli kolmen opetuslapsensa kanssa vuorella, jossa hänelle ilmestyivät Mooses ja Elia. Mukana ollut Pietari tajusi, että heidän opettajallaan oli hyvä olla siinä paikassa. Siksi hän halusi rakentaa majan Jeesukselle ja hänen vierailleen.

Oman majan rakentamista ja siinä vietettyä aikaa on mukava muistella. Olkoon koti ja koulu meille turvallinen maja, jolle pyydämme Taivaan isän siunausta

Rukous

Kiitos kodista ja kaikesta hauskasta, mitä saan puuhailla. Pidä minusta huolta. Amen

Virsi

471: Hyvä Jumala, kiitän kodista

Edellinen artikkeliTyhmyristä miljonääriksi
Seuraava artikkeliJalanjälkiä