Onni on kotona

Mitä kaikki ihmiset haluavat? Mikä puuttuu kun kaikesta vauraudesta, menestyksestä ja hyvinvoinnista huolimatta ihminen tuntee itsensä vajaaksi ja onnettomaksi?

Vastaus on onni. Tietysti se voisi olla myös rakkaus. Toisaalta onni ja rakkaus voivat merkitä samoja asioita. Kun rakastaa elämäänsä, ympärille annettuja ihmisiä, luontoa ja kauneutta, ihminen on onnellinen.

Mistä onnen löytää? Viisaat ihmiset sanovat, että pienistä asioista. Siitä, että osaa olla tyytyväinen kaikesta, mitä on saanut, että näkee, mitä on saanut.

Sisäinen rauha, ahneudesta ja turhasta murehtimisesta luopuminen, ikävienkin asioiden hyväksyminen osaksi elämää tuo tyytyväisyyttä.

Toinen viisas neuvo on tämä: auta muita, ole hyvä lähimmäinen. Älä puhu pahaa kenestäkään. Pahat ajatukset ja pahat sanat likaavat vain sen, joka ne päästää ulos suustaan.

Hyvä ihminen on lempeä ja kunnioittaa toisia ihmisiä ja kaikkea elävää. Hän osaa kuunnella enemmän kuin puhua. Hän säteilee iloa ympärilleen.

Hakeudu sellaisten ihmisten pariin, joiden lähellä sinun on hyvä ja helppo olla. Tee kodistasi tai omasta huoneestasi viihtyisä paikka.

Se voi tarkoittaa hyviä kirjoja pöydällä, kauniita kuvia seinällä tai elävää kasvia ikkunalaudalla. Monen kohdalla se tarkoittaa turhasta luopumista. Joskus tyhjä pöytä ja putipuhtaaksi siivottu huone auttaa viihtymään kotona.

Onni asuu jo sinussa. Löydä se.

Onnellisia syyshetkiä!

Edellinen artikkeliHengen uudistuksen kesäjuhlilla ennätysyleisö
Seuraava artikkeliJännitystä elämään