Jipun hyllyttäminen osasyy Vappugospelin tappioihin

lilyamongthornes

– Olimme budjetoineet Demon Hunterille ja muille ulkomaalaisbändeille toteumaa kovemman kiinnostuksen, harmittelee Vappugospelin projektijohtaja Joel Mustonen tapahtuman verkkosivuilla.

Osaltaan negatiiviseen tulokseen vaikuttivat myös samalla viikolla Tampereella järjestetyt Kirkon Nuorisopäivät ja niiden osana edellisvuosista aikaistettu Ristirock-tapahtuma. Vappugospel nousi tänä vuonna otsikoihin, koska Jipun esiintyminen peruttiin hänen televisiossa antamiensa kärjekkäiden lausuntojen vuoksi. Tämä oli myös osasyy odotettua heikompaan lipunmyyntiin ja negatiiviseen tulokseen.

– Yksikään seurakunta tai yksittäinen lipun ostaja ei tietääkseni perunut osallistumistaan ratkaisumme vuoksi, mutta oletan, että moni tavis-kouvolalainen olisi saattanut tulla tapahtumaan Jipun huokuttelemana. Jouduimme myös maksamaan Jipulle osan keikkapalkkiosta korvauksena yksipuolisesti perumastamme keikasta, summaa tiedotus- ja markkinointipäällikkö Markus Janhunen.

Tapahtumaa järjestää Gospel Sound Kouvola ry, joka on yksityinen yhdistys ja viimekädessä kulut erääntyvät yksityishenkilöiden maksettavaksi. Janhusen mukaan kaikille esiintyjille on kuitenkin maksettu heidän palkkionsa ja yhdistys on tappiollisen summan velkaa pankille.

Keski-iältään 21-vuotiaalla hallituksella ei ole omien sanojensa mukaan takanaan mittavia henkilökohtaisia varantoja, joten rahat on kerättävä porukan ulkopuolelta. Yhdistyksen varapuheenjohtaja Jari Lehto kuitenkin vakuuttaa tapahtuman verkkosivuilla, että yhdistys on valmis tekemään töitä Vappugospelin pelastamiseksi.

– Nyt alkaa tiukka työnteko. Aloitamme kannatuslippujen myynnin, etsimme lisää sponsoreita tulevalle vuodelle ja pohdimme esimerkiksi mahdollisuuksia järjestää erilaisia varainhankinnallisia konsertteja. Käymme keskusteluja myös kaupungin sekä taustaseurakuntien kanssa.

Nuoret vastuunkantajat vakuuttavat, että yhdistystä ei toiste tähän tilanteeseen päästetä.

– Olemme jo aloittaneet tämän vuoden kulurakenteen läpikäynnin ja olemme varmoja, että saamme roimasti kustannustehokkaamman tapahtuman järjestettyä ilman, että artisteista tai näyttävyydestä tarvitsee tinkiä pätkääkään, valottaa projektijohtaja Mustonen.

(Kuvassa tapahtumassa esiintyneen Lily Among Thornes -yhtyeen Elisabeth Murer. Kuva: Taavi Tihka)

Edellinen artikkeliHalal-teurastamolle eläinsuojelupalkinto Ruotsissa
Seuraava artikkeliKaikki Vantaan seurakunnat ovat reiluja