Lasten seksuaalista hyväksikäyttöä tutkivat poliisit kaipaavat psykologin apua

Lapsiin kohdistuvia rikoksia tutkivat poliisit kokevat, että ammatillista psykologista tukea ja työnohjausta työssä jaksamisen tukemiseksi on tarjolla liian vähän. Asia käy ilmi Itä-Suomen yliopistossa hyväksytystä pro gradu-tutkielmasta.

Voimakkaita stressioireita poliiseille aiheuttaa erityisesti altistuminen lasten seksuaalista hyväksikäyttöä sisältäville kuville ja videoille. Rikostutkijat ovat tällä hetkellä liian suuressa vastuussa omasta työssä jaksamisestaan ja kaipaavat tukitoimia.

Poliisit itse ovat sitä mieltä, että kohtuullinen kuormitus, työnohjaus, koulutus ja mahdollisuus verkostoitua kollegoiden kanssa ovat keinoja, jotka auttaisivat työssä jaksamisessa. Tukitoimien tulisi olla osa kaikkien lapsiin kohdistuvia rikoksia tutkivien työtehtäviä.

Soile Laukkasen ja Tiina Haikosen pro gradu -tutkielma ”Pitäis niinku päästä vähän purkamaan näitä asioita.” Lapsiin kohdistuvia rikoksia tutkivien poliisien kokemuksia työstään ja työssä jaksamisestaan tarkastettiin psykologian oppiaineessa 8.11.2013.

Edellinen artikkeliHoosianna soi poliittisesti – katso video
Seuraava artikkeliSDP:n selvitys kirkon ja valtion suhteesta valmistui