Kohukampanjalla ei juuri vaikutuksia Ulkomaanavun tukemiseen

Pentikinen_Antti205

– Kaksikymmentä tukijaamme on lopettanut tuen viitaten kampanjaan. En tiedä tarkkaan kuinka paljon uusia tukijoita on tullut, mutta pelkästään minulle uusia tukilupauksia on tullut kymmeniä. Tietenkin olemme pahoillamme jokaisesta tuen lopettajasta, koska moni on tehnyt päätöksen väärän tiedon varassa, Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen sanoo.

– Kyse on toistaiseksi vain yksittäisistä ihmisistä. Jotkut seurakuntien luottamushenkilöt ovat kertoneet pahoittaneensa mielensä kampanjasta. Toivon kuitenkin, että Ulkomaanavun työnäyn takia auttaa kaikkein heikoimmassa asemassa olevia, he voittavat mielipahansa ja ajattelevat tuota yhteistä tehtävää. Avun evääminen merkitsisi ihmishenkien menettämistä.

Ulkomaanapu on aiemmin kertonut saaneensa kriittistä palautetta osallistumisestaan Israelin siirtokunnista tulevien tuotteiden oikeita alkuperämerkintöjä vaativaan Alkuperä merkkaa -kampanjaan. Pentikäisen mukaan Ulkomaanavusta on levitetty tarkoitushakuisesti väärää tietoa.

– Uskomme kirkon enemmistön uskovan myös palestiinalaisten ihmisoikeuksien toteutumisen tärkeyteen ja puolustavan meitä. Haluan kuitenkin korostaa, että Ulkomaanapu ei tule olemaan mukana missään sellaisessa, jolla pyritään vahingoittamaan Israelin valtiota tai edistämään juutalaisvastaisuutta. Sellaisissa väitteissä ei ole mitään perää.


Pentikäinen: Emme lobbaa muille osoitettuja varoja

Suomen lähetysneuvoston (SLN) puheenjohtaja Timo Reuhkala kertoi

Kotimaa24:lle

, että seurakunnat olisivat siirtäneet paljon tukia Kirkon Ulkomaanavulle, joka ei ole SLN jäsenjärjestö ja ei myöskään näy tässä tilastossa. Lähetysjärjestöjen kannatus on hieman laskenut.

– Ulkomaanavun saama osuus seurakuntien talousmäärärahoista ei ole kasvanut, joten näin ei näytä tapahtuneen. Meillä on selkeä linja, ettemme lobbaa itselle muille osoitettuja varoja. Ulkomaanavun tuki seurakunnista on kasvanut lähinnä Haitin ja Itä-Afrikan katastrofien takia, Antti Pentikäinen sanoo.

Kirkon Ulkomaanapu ei ole lähetysjärjestö, ja siksi se ei tavoittele SLN:n jäsenyyttä.

Vanhoja uutisia: Ulkomaanapu vaatii siirtokuntatuotteiden alkuperän merkitsemistä

Eurooppalainen Israel-järjestö uhkaillut Kirkon Ulkomaanapua

Israel-järjestö kiistää uhkailleensa Ulkomaanapua

KUA: ”Jatkamme kampanjaa vastustuksesta huolimatta

Edellinen artikkeliTutkija: Vanhoillislestadiolaisessa liikkeessä havaittavissa irtisanoutumista puolueohjailusta
Seuraava artikkeli”Melkoinen epäluottamuslause työntekijöille”