Tasaus-kampanja tarttuu ihmiskauppaan

tasaus 2013 paakuva 205Tasaus-kampanja käynnistyy kevätpäiväntasauksena  20. maaliskuuta. Tasauksella tuetaan ulkoministeriön osittain rahoittamaa kehitysyhteistyötä eri puolilla maailmaa.

Tänä vuonna kampanjalla parannetaan naisten oikeuksia tukemalla ihmiskaupan vastaista työtä Kaakkois-Aasiassa. Ylen kanavilla pyörivissä Tasauksen tietoiskuissa kuullaan ja nähdään pitkän uran ihmisoikeuksien ja ihmisarvoisen elämän puolustajana tehnyt Elisabeth Rehn, joka vetoaa ihmiskaupan kitkemiseksi.  

Kolmasosa maailman ihmiskaupasta tapahtuu Kaakkois-Aasiassa alueella, ja valtaosa sen uhreista on naisia. He työskentelevät esimerkiksi prostituoituina, kotiapulaisina, kerjäläisinä tai halpatyövoimana tehtaissa ja rakennus- ja kalastusteollisuudessa.

Suomen Lähetysseuran kumppaneiden ihmiskaupan vastaisen työn tavoitteena on auttaa uhrit uuteen alkuun elämässään – mahdollistaa turvallinen kotiinpaluu, yhteisöihinsä kotiutuminen ja uusien toimeentulomahdollisuuksien löytäminen. Ammattikoulutuksen, naisten tukiverkostojen ja pienyrittäjyyden kautta kovia kokeneet nuoret saavat uuden alun.

Ihmiskaupan uhreilta on usein evätty oikeus palkkaan, omaisuuteen, koulutukseen, huolenpitoon, perheeseen, lepoon ja vapaa-aikaan. Sitä kutsutaankin nykyajan orjuudeksi; se on ihmisoikeusrikos, joka loukkaa yksilön ihmisarvoa, koskemattomuutta ja oikeutta vapauteen ja turvallisuuteen.

Tasaus-kampanja alkaa kevätpäiväntasauksesta 20.3. ja huipentuu syyspäiväntasauksen 22.9. ympärille. Tasaus näkyy myös verkossa, jossa jokainen voi laskea oman ihmiskauppa-arvonsa. Lopputuloksen voi jakaa Facebookissa.

Suomen Lähetysseura on vuonna 1859 perustettu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestö, joka toimii 30 maassa yhteistyössä paikallisten kirkkojen ja järjestöjen kanssa. Lähetysseura on myös ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö.

Edellinen artikkeliRiekkisen ja Kylliäisen uutuskirja pistää opin koetukselle
Seuraava artikkeliLuojalle häätö lastenlaulusta – näin kommentoi sanoittaja