Sana hyllytti Sadinmaan kolumnin

Kirkollinen Sana-lehti on hyllyttänyt kärjekkäistä radiohartauksistaan tunnetun pastori Kai Sadinmaan kolumnin. Lehti jätti julkaisematta kolumnin, joka käsitteli Temppeliaukion kirkon taannoista, kohua herättänyttä teatteriesitystä.

– Kirjoitin pyhyydestä ja pyhäishäväistyksestä. Tietenkin, jos kirjoittaa pyhäinhäväistyksestä, itse juttu voi olla joidenkin mielestä pyhäinhäväistystä. Sanan mielestä teksti liikkui niillä rajoilla, Sadinmaa sanoo.

Hän kiinnitti kirjoituksessaan huomiota Kuka maksaa innovaation -esityksessä kohua herättäneisiin yksityiskohtiin, joissa näyttelijän jalat pestiin kastemaljassa ja toinen näyttelijä seisoi alttaripöydällä. Sadinmaa suomii tekstissään kirkkoa tekopyhyydestä.

Hän toteaa hyllytetyssä kolumnissaan muun muassa kirkon torjuvan elämän raadollisuuden ja ihmisen kokonaisuutena. Jeesuksen toiminnan hän puolestaan kuvaa olleen alusta saakka ”pyhän häpäisemistä”. Sadinmaan mukaan Jeesuksen seuraajien tulisi olla valmiita ”häpäisemään pyhä” elämän, ihmisen ja vapauden tähden.

Hyllytyspäätös ei Sadinmaata suuremmin yllättänyt. Jo hänen ensimmäinen Sanan kolumninsa oli herättänyt lukijoissa närää.

– Ymmärrän sen Sanan linjaa ajatellen. Myönnän kärjistäneeni aika voimakkaasti tiettyjä juttuja. Kun he pyysivät minua kolumnistiksi, kysyin oletteko aivan varmoja, kun tiedätte millaisia juttuja minulla on. He sanoivat, että anna palaa vaan.

Sana-lehden päätoimittaja Hannu Nyman ei halua tässä vaiheessa kommentoida hyllytyspäätöstä julkisesti.

Edellinen artikkeliKapitalismin karilleajo 90-luvun lamassa herätti diakoniatyön
Seuraava artikkeliRistin Voitto: Homosuhteessa elävä ei voi olla seurakunnan jäsen