Canterburyn arkkipiispa vastusti lakia homoliitoista

Britannian parlamentin ylähuone on tukenut selvällä ääntenenemmistöllä samaa sukupuolta olevien parien mahdollisuutta avioitua.

Homoliitot on aiemmin hyväksytty alahuoneessa ja lakia käsitellään myöhemmin yksityiskohtaisemmin ylähuoneessa. Tiistainen äänestys, jossa hallituksen esitystä saman sukupuolen avioliittojen mahdollistamiseksi tuettiin äänin 390-148 on tulkittu vahvana merkkinä siitä, että laki olisi menossa läpi. Se koskisi Englantia ja Walesia. Skotlannissa säädetään omaa lakia.

Kaksipäiväisessä keskustelussa parlamentin ylähuoneessa puheenvuoron käyttänyt Canterburyn arkkipiispa Justin Welby vastusti lakia. Hän sanoi esimerkiksi, että avioliiton käsite normatiivisena lisääntymisen paikkana menetettäisiin.

Jos laki tulevaisuudessa säädetään, se sallisi samaa sukupuolta olevien, jotka nyt ovat voineet rekisteröidä parisuhteensa, avioitua.


BBC:n mukaan
uskonnolliset organisaatiot voisivat valita, haluavatko he vihkiä homopareja. Sen sijaan Englannin ja Walesin anglikaanisten kirkkojen osalta laki estäisi saman sukupuolen avioliittoihin vihkimisen.

Näin arkkipiispa puhui, lue puhe täältä

Edellinen artikkeliGallup: Uskonto menettänyt vaikutustaan USA:ssa
Seuraava artikkeliNämä kyltit eivät enää Keravalla hetkauta