Suomen Kuvalehti irtisanoi Kirkkohallituksen Rajalla-blogin

Suomen Kuvalehti on irtisanonut sopimuksen blogiyhteistyöstä Kirkkohallituksen kanssa. Se tarkoittaa vuonna 2013 perustetun Kirkkohallituksen asiantuntijoiden tuottaman Rajalla-blogin päättymistä.

Suomen Kuvalehden päätoimittajan Ville Pernaan mukaan syy sopimuksen irtisanomiseen on ”teknisluontoinen”. Kirkkohallituksen ja lehden välinen blogiyhteistyö perustui näkyvyyden vaihtoon.

– Se ei ole enää viime vuosina ollut tapa, jolla sponsoroituja blogeja pyöritetään, vaan kuului johonkin aikaisempaan vaiheeseen kaupallisen internetin historiassa.

Pernaan mukaan Rajalla-blogi oli lehden näkökulmasta ongelmallinen: se ei varsinaisesti ollut ilmoitussisältöä kuten sponsoroiduit blogit yleensä, mutta ei toisaalta täysin journalistinenkaan.

– Käytännössä olisi pitänyt valita selvästi, kumpaa haaraa blogi edustaa. Sisällöllisesti se oli meidän näkökulmasta lähempänä journalistista blogia, mutta lukijamäärät ja kiinnostavuus ei ollut riittävää, jotta se olisi pärjännyt kilpailussa, Pernaa sanoo.

Verkkoviestintäpäällikkö Lari Lohikoski Kirkkohallituksesta kertoo, että Kirkkohallituksen ylläpitämien blogien jatkoa pohditaan kesän jälkeen.

Aiemmin Kirkkohallituksen ylläpitämä A-lehtien Lily-alustalla julkaistu nuorille kaupunkilaisille suunnattu Oisko tulta? -blogi lopetettiin vuonna 2015. Silloin sen lopettamista perusteltiin kustannuksilla, joita syntyi A-lehtien kanssa tehdystä sopimuksesta ja kirjoittajien palkkioista.

Juttua korjattu 28.6. 13:11: Jutussa väitettiin aiemmin virheellisesti, että Rajalla oli viimeinen kirkon blogi kaupallisella alustalla. Väite ei pidä paikkaansa.

Kuva: Kuvakaappaus Rajalla-blogista.

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliHautakoristeita varastettu nyt myös Järvenpäästä ja Hangosta – Oudot tapaukset alkoivat Porvoosta
Seuraava artikkeliEsikoislestadiolaisten kesäjuhlia pidetty 100 vuotta – Saarnaajat Ruotsin Lapista kiertävät Suomea