Räsäsen puheesta kanneltu sekä oikeuskanslerille että -asiamiehelle

Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd) puheesta on tehty kaksi kantelua sekä oikeusasiamiehelle että oikeuskanslerille. Räsäsen Kansanlähetyspäivillä pitämä puhe pohdiskeli sitä, pitääkö noudattaa enemmän lakia vai Raamattua.

Oikeusasiamiehen kirjaamosta kerrotaan, että sinne tulleiden kahden kantelun taustalla ovat yksityishenkilöt. Esimerkiksi toisessa kantelussa kirjoitetaan, että ministeri kehottaisi uskontonsa kannattajia rikkomaan halutessaan maan lakeja.

Oikeuskanslerin kirjaamosta todetaan niin ikään, että kantelussa kysellään, miten Räsänen voi kehottaa ihmisiä noudattamaan enemmän uskontoa kuin lakia. Keskiviikkoiltapäivän aikana sinne on tullut kaksi kantelua.

– Kanteluihin perehdytään. Tarkistetaan, onko samasta asiasta kanneltu oikeuskanslerille. En pysty ennakoimaan, mitä tehdään, kun en ole nähnyt kyseisiä kanteluita, apulaisoikeusasiamiehen sijainen Pasi Pölönen sanoo.

Valtioneuvostoasiainosaston osastopäällikön sijainen Jorma Snellman oikeuskanslerinvirastosta kertoo, että aikanaan, todennäköisesti virkamiesten kesälomien jälkeen, mietitään, mitä kanteluille tapahtuu.

– Meillä on pyritty keskittämään määrätyntyyppiset kantelut jompaankumpaan paikkaan. Toinen laillisuusvalvoja yleensä käsittelee. Se on sen ajan kysymys, kumpi se mahtaisi näistä olla, Snellman vastaa kysymykseen, kummassa laillisuuselimessä, oikeuskanslerilla vai oikeusasiamiehellä, kantelut mahdollisesti käsitellään.

Päivi Räsänen on jo kommentoinut Kansanlähetyspäivien puhettaan Kotimaa24:lle todeten, että lakia on noudatettava aina. Lue Räsäsen kommentit täältä

Edellinen artikkeliPiispa mökillä Laukaassa – Ei evakuoitu
Seuraava artikkeliLaukaan kirkossa rukoushetki