Ups! Hengellisen kirjan selkään eksyi anttikristus

Laato_kansi420

Perussanoman julkaiseman Kristus Psalmeissa kirjaan eksyi anttikristus. Mitä tästä ajattelee kirjan kirjoittaja, Åbo Akademin judaistiikan professori Antti Laato.

– Näe maailma uusin silmin. Hanki optinen harha ja lukihäiriö, Laato naurahtaa.

Jotkut ihmiset ovat olleet huomaavinaan kirjakaupassa kirjan selkää katsellessaan antikristuksesta kertovan opuksen. Kirjan selässä näyttää nopeasti katsoen lukevan ANTTI KRISTUS – LAATO PSALMEISSA. Oikea lukutapa on totta kai ANTTI LAATO – KRISTUS PSALMEISSA.

– Kai väärin lukemiseen tarvitaan tietty mieliala ja mielenlaatu, Laato hymyilee.

Mitään anttikristusta ei tietysti ole olemassakaan, vaan antikristuksella viitataan Raamatussa paholaiseen eli saatanaan – ”vastakristukseen”. Antikristuksen lukuarvona puolestaan on pidetty lukua 666. Alkukielten tuntijana Laato tietää, että nimen lukuarvo on laskettavissa kreikan tai heprean kirjainten lukuarvosta. Laaton mukaan 666 saadaan sopivalla kaavalla laskettua ihan kenen nimeen tahansa. Hän muistaakin aikanaan kokeilleensa Maata Näkyvissä -festareilla nuorten ryhmässä, että niin Stalinista, silloisesta pääministeri Esko Ahosta, Bill Gatesista kuin miltei kenestä vaan pystyi pienellä vaivalla pyörittämään kuuskuuskutosen. Historiassa antikristuksina on pidetty joitakin Rooman keisareita, etenkin kristittyjä vainonnutta Neroa.

Laaton kirja on julkaistu vuonna 2011.

Edellinen artikkeliSuvivirrestä voi tulla Unescon kulttuuriperintökohde
Seuraava artikkeliUskonnonvapautta rajoitetaan entistä enemmän