Jutta Urpilainen avaa Sleyn juhlat

UrpilainenJuttaJutta Urpilaiselle erityisen tuttu, vaikka hän paljastaakin osallistuneensa nuorena Maata Näkyvissä
-festareille. Hän tuo tänään Sleyn Evankeliumijuhlan avajaistilaisuuteen valtiovallan tervehdyksen.

– On hienoa, että kotikaupunkini Kokkola on valittu paikaksi Evankeliumijuhlille. Juhlat kokoavat tuhansia ihmisiä, jotka toivotan tervetulleiksi Keski-Pohjanmaalle, Urpilainen sanoo Kotimaa24:lle.

Tervehdyksessään Urpilainen aikoo kertoa valtion ja kirkkojen luontevista suhteista.

– Puhun arvojen merkityksestä ja kodin roolista arvojen kasvualustana. Yhteisvastuun arvoihin perustuu myös hyvinvointivaltio, jonka ylläpitäminen ja kehittäminen on meille tärkeää myös taloudellisesti vaikeina aikoina. Tuon esille kirkkojen työn oikeudenmukaisuuden, rauhan ja luomakunnan eheyden puolesta. Haluan kiittää kirkon lähetysjärjestöä ja sen vapaaehtoisia heidän työstään kansainvälisen yhteisvastuun puolesta. Olin muun muassa ilahtunut kuullessani Sleyn uudesta yhteistyöstä orpo- ja kasvatustyötä Myanmarissa tekevän yhteistyökirkon kanssa, hän sanoo.

Myanmar on Sleyn uusi työalue.

Juhlien järjestäjä Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys eli Sley on niin kutsutulla vanhalla virkakannalla eli hyväksyy vain miesten pappeuden, minkä vuoksi juhlilla palvellevat Sleyn puolesta vain miespapit. Millaisia ajatuksia tämä herättää teissä?

– Kannatan naisten oikeutta toimia myös pappina. Tasa-arvo on myös vähemmistöjen puolustamista. Arvostankin evankelisen liikkeen työtä uskonnollisten vähemmistöjen tukena ulkomailla, Urpilainen vastaa.

Aiemmin Urpilainen kertoo olleensa puhumassa Kirkkopalvelujen järjestämillä Kirkkopäivillä.

– On hienoa, että ihmiset haluavat kesällä hiljentyä ja syventyä myös arkielämää syvempien asioiden äärelle. Se onnistuu niin uskonnollisilla juhlilla kuin ihan itsekseen kesämökillä. Suomen kesä tarjoaa siihen onneksi mitä parhaimmat mahdollisuudet.

Evankeliumijuhlat järjestetään alkavana viikonloppuna Lohtajalla, joka nykyisin kuuluu Kokkolaan. Juhlat järjestävät Lohtajan seurakunta, Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (Sley), Kokkolan kaupunki ja Kokkolan seurakuntayhtymä. Samassa yhteydessä järjestetään Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat.

Lohtajan seurakunnan kirkkoherra Tuomo Jukkola on iloinen, että kokkolainen Urpilainen saapuu juhlille ja esittää tervehdyksensä.

– Minua on aina miellyttänyt risti hänen kaulallaan. Hän julkisesti kantaa sitä, Jukkola toteaa ja kertoo, että myös kaupunginjohtaja Antti Isotalus on mukana avajaisissa.

– Meillä oli viime vuonna Evankeliumijuhlilla sisäministeri Päivi Räsänen. Nyt oli luonnollista kysyä, onko Urpilaisella mahdollista tulla, kun hän on kokkolalaissyntyinen, siellä asunut ja elänyt, Sleyn toiminnanjohtaja Lasse Nikkarikoski sanoo.

Nikkarikosken mukaan Evankeliumijuhlille odotetaan 15 000-20 000 kävijää eri päivien kävijämäärä yhteenlaskettuna. Luku lasketaan herätysliikkeiden sopimalla kaavalla. Perjantain ja sunnuntain kävijät lasketaan yhteen ja tähän lisätään lauantain kävijät puolitoistakertaisena. Lauantain kävijät lasketaan puolitoistakertaisena kävijöiden vaihtuvuuden takia.

Jutta Urpilainen on mukana tänään perjantaina kello 19 juhlakentällä alkavassa tilaisuudessa. Evankeliumijuhlien ohjelma
täällä

Edellinen artikkeliJokereiden KHL-kauppa nostaa tunteet pintaan
Seuraava artikkeliSijaissynnytys jatkoharkintaan