Helsingin NMKY kritisoi seurakunnan tiedottamista

Helsingin NMKY:n edustajat kritisoivat Vantaan Tikkurilan seurakunnan tiedottamista Kotimaa24:lle lähettämässään tiedotteessa. HNMKY ei myöskään allekirjoita sen ja seurakunnan yhteistyössä järjestämistä avioliittokursseista mediassa esillä ollutta kritiikkiä.

Oikaisua Kotimaa24:ltä pyytävät Helsingin NMKY:n pääsihteeri Timo Laulaja Helsingin ja NMKY:n perhetyön kehittämispäällikkö Hanna Ranssi-Matikainen väittävät, että Tikkurilan seurakunnan tiedotteessa on käsitelty asioita harhaanjohtavasti. HNMKY:n arvostelema tiedote lähetettiin 9.3. Vantaan seurakuntien viestinnästä. Sen mukaan Tikkurilan seurakunta uusii avioliittokurssinsa. Lisäksi Laulaja ja Ranssi-Matikainen katsovat, että mediassa on ollut virheellisiä asiatietoja HNMKY:n perhetyöstä. Tiedotteessaan he viittaavat suoraan Vantaan Sanomien uutisen, jota siteerattiin muissa medioissa kuten Kotimaa24:ssä.

Laulajan ja Ranssi-Matikaisen toteavat, että HNMKY:n perhetyön mukaan lähisuhdeväkivalta ei ole missään olosuhteissa oikeutettua. NMKY:n mukaan naisen ja miehen väliseen molemminpuoliseen kunnioitukseen perustuva kumppanuussuhde on ehdottoman tasavertainen. ”Kristillisen viitekehyksen näkökulmasta naista sortava hierarkia tuli suhteeseen vasta syntiinlankeemuksen seurauksena.”

”Säännöllisesti harjoitettu parisuhteen sisäinen sooloseksi ei kaikilta osiltaan toimi puolisoiden välisen seksuaalisuhteen hyväksi. Masturbaatio on osa luonnollista seksuaalisuutta, mutta saattaa vähentää kumppanien yhdessä kokemaa sukupuolista jännitettä ja nautintoa. Myös Osmo Kontula on törmännyt omassa tutkimuksessaan samaan ilmiöön”, Laulaja ja Ranssi-Matikainen kirjoittavat.

”HNMKY:n vertaisuuteen perustuva perhetyö on kerryttänyt osaamistaan vuosikymmenien ajan miehen ja naisen välisistä parisuhteista. Opetusmateriaalissa tai kursseilla ei oteta millään tavalla kantaa homoseksuaalisiin suhteisiin.”

Keskustelu avioliittokursseista nousi pintaan Vantaan Sanomien uutisesta, jonka mukaan Tikkurilan seurakunnan ja HNMKY:n kurssit sisältäisivät esimerkiksi homovastaisuutta ja tasa-arvon vastaisia mies- ja naiskäsityksiä.

Lue Vantaan seurakuntien tiedote ja Vantaan Sanomien uutinen

Lue Kotimaa24:n aiemmat uutiset asiasta: Vantaan Sanomat: Tikkurilan avioliittokurssit nousivat taas keskusteluun

Vantaalainen seurakunta uusii avioliittokurssinsa

Edellinen artikkeliPoromiehen uskosta kertova monologi kiertää kirkkoja
Seuraava artikkeliMLL: Lapset salaavat yksinäisyytensä aikuisilta