Teologinen tiedekunta kokeili mikrokirjaa

Vaalitjavalta

Jukka Moilanen on yksi kuudesta kirjan artikkelin kirjoittajasta. Hänen artikkelissaan Riparilta luottamushenkilöksi todetaan myös, että nuoret ehdokkaat halusivat vaikuttaa seurakunnan asioihin ja edustaa ennen kaikkia nuoria seurakuntaneuvostossa. Moilanen on haastatellut tutkimuksessaan kymmenen alle 30-vuotiasta pääkaupunkiseudulla asuvaa seurakuntaneuvoston jäsentä.

Kirkkososiologian professori Eila Helanderin ohjaaman Vaalit ja valta kirkossa -graduseminaarin opiskelijat ovat toteuttaneet lyhyistä tekstikokonaisuuksista koostetun mikrokirjan ensimmäistä kertaa teologisessa tiedekunnassa.

Mikrokirjan kuudessa artikkelissa käsitellään paitsi vuoden 2010 seurakuntavaaleja ja arkkipiispan vaalia myös vuoden 2011 eduskuntavaaleja eri tutkimustulosten kautta. Idea mikrokirjan laatimisesta tuli seminaariassistentilta, TM Meri-Anna Hintsalalta.

– Ajatus mikrokirjasta lähti siitä, että halusimme nostaa esiin gradututkielmissa todettuja loistavia löytöjä. Vaalit ja valta kirkossa on tärkeä ja ajankohtainen teema myös laajemmassa keskustelussa. Lisäksi graduissa tutkittua tietoa hyödynnetään mielestäni liian vähän ja se jää usein kirjastojen kätköihin. Mikrokirja pyrkii tuomaan uutta tietoa ihmisten saataville uudessa helposti lähestyttävässä muodossa, Hintsala kertoo.

Tutustu mikrokirjaan (pdf)

Edellinen artikkeliTässä on vuoden Ressu – ”rohkea kritiikistä huolimatta”
Seuraava artikkeli”Kyllä sitä kaivataan, jos joku on poissa”