Ristin Voitto: Helluntaiseurakunnissa kastettu yli 200 iranilaistaustaista

Suomen helluntaiseurakunnissa on vuonna 2016 kastettu yli 200 iranilaistaustaista henkilöä, kertoo Ristin Voitto -lehti. Turvapaikanhakijoiden ohella kääntymyksiä kristinuskoon on tapahtunut aiemmin Suomeen tulleiden iranilaisten keskuudessa.

Osa turvapaikanhakijoista on ollut piilokristittyjä, jotka ovat tulleet kristityiksi jo Iranissa mutta eivät ole siellä voineet esiintyä julkisesti kristittyinä, lehti kertoo. Vainojen vuoksi suuri osa kristityistä kokoontuu Iranissa salaa yksityiskodeissa.

Ristin Voiton mukaan iranilaisten keskuudessa tapahtuva aktiivinen kristinuskoon kääntyminen on huomionarvoista ympäri maailmaa. Esimerkiksi Keski-Euroopassa luvut ovat Suomea suurempia: Berliinin alueen seurakunnissa kastettiin viime vuonna noin tuhat iranilaista, Itävallan katolisessa kirkossa kastettiin lehden mukaan lähes sata iranilaista kuukaudessa.

Lehdessä arvioidaan kääntymisten keskeisimmäksi syyksi pettymyksen islamiin ja sen nimissä tehtyihin raakuuksiin. Lisäksi iranilaiskristityt rakentavat Euroopassa aktiivisia keskinäisiä verkostoja. Persiankielisiä islamin uskonoppineita on myös Euroopassa vähemmän kuin arabiankielisiä. Lehden mukaan islam ei liity Persian vanhaan kulttuuriin yhtä vahvasti kuin se liittyy arabimaiden kulttuuriin.

– Iranissa kansa ei ole niin kristinuskon vastaista kuin useissa muissa islamilaisissa maissa. Kadulla ja kahviloissa kuulee avoimesti puhuttavan kristillisyydestä, kertoo Salon helluntaiseurakunnan persiankielisestä työstä vastaava iranilaistaustainen Paul Veis lehdelle.

Kuva: Minerva Seppälä

Edellinen artikkeliArtikkeli: Rippikoulun isostoiminta voi sitouttaa seurakuntaan myös ei-uskonnollisen perheen nuoren
Seuraava artikkeliTutkimuskeskus: Yhdysvaltain muslimit ovat avoimia eri tulkinnoille islamista