Porin Suviseuroissa kävijätavoite ylittyi selvästi – lauantaina paikalla oli 87 000 ihmistä

Porissa parhaillaan vietettävät vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen Suviseurat ovat olleet osallistujamenestys. Juhlien järjestäjien mukaan eilen lauantaina saavutettiin 87 000 paikalla olevan juhlavieraan määrä. Järjestäjien alkuperäinen odote lauantain kävijähuipuksi oli noin 70 000 ihmistä.

– Tästä huolimatta ruokaa on riittänyt, isoja ruuhkia ei ole tullut ja parkkitilaakin on järjestynyt, Suviseurojen järjestelyosaston puheenjohtaja Pekka Peltomäki kertoo.

Suviseurojen tiedostusosaston puheenjohtajan Kimmo Puolitaipaleen mukaan seuroihin olisi tullut paljon Porin lähialueen ihmisiä. Päiväkävijöitä oli lauantaina hänen mukaansa yli 10 000.

Lauantai-illan ehtoollisen viettoon osallistui runsaasti kävijöitä, joille ehtoollista jakoi useiden kymmenien pappien joukko. Ehtoollisen jakopisteet sijaitsivat juhlakentän Suviseurateltassa, jonne tunteja kestäneen ehtoollisen aikana jonotti useissa yli satametrisissä jonoissa noin 22 000 kävijää.

Tänään sunnuntaina Suviseuroissa vietettiin sanajumalanpalvelusta. Suviseuroihin liittyviä jumalanpalveluksia pidettiin myös 12:ssa Porin ja lähialueen kirkossa.

Tämänvuotiset Suviseurat järjestetään Porin Kirjurinluodossa, joka tunnetaan esimerkiksi Porin Jazz -festivaalien konserttipaikkana. Suviseurojen juhlakenttä sekä matkailuperävaunu- ja telttailualueet vaativat Kirjurinluodossa yhteensä noin 200 hehtaarin alueen.

Majoitusvaihtoehdoissa erikoisuutena ovat mobiilihotellit. Seura-alueella on pieni mobiilihotellikylä, johon osa seuravieraista on voinut varata itselleen majapaikan. Pienissä kuutioimaisissa mobiilihotellihuoneissa on vuodepaikkoja 2–4 henkilölle.

Suviseurat ovat Suomen suurin hengellinen kesätapahtuma sekä ylipäätään yksi suurimmista säännöllisistä kokoontumisista tässä maassa. Paikalla on tuolloin muutaman sadan hehtaarin alueella vajaat kaksi prosenttia koko kansasta: jos järjestäjien arvio on oikea, Suviseurojen osallistujamäärä ylitti lauantaina Porin kaupungin väkiluvun (85 000 asukasta).

Suviseurat päättyvät huomenna maanantaina. Ensi vuoden suviseurat vietetään Äänekoskella kesä–heinäkuun taitteessa.

Kuva: Jussi Rytkönen. Suviseurakansaa Porissa.

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata digilehden ja printtilehden täältä.


***

Edellinen artikkeliArkkipiispa piti harvinaisen suoran avajaistervehdyksen Suviseuroissa – Tässä puhe kokonaisuudessaan
Seuraava artikkeliSRK:n uusi puheenjohtaja Matti Taskila: Vanhoillislestadiolaisuuden opetus ei muutu