Vivamossa vietetään 100-vuotisjuhlia

Kansan Raamattuseuran omistama Vivamo juhlii tulevana viikonloppuna satavuotista historiaansa. Juhlavuoden teemana on Kädet, ja pääjuhlaa vietetään tänään Lohjan järven rannalla.

Vivamon juuret ulottuvat vuoteen 1916, jolloin helsinkiläinen senaattorintytär Karin af Björkesten osti alueen Vohloisten kartanon paroni Cronstedtilta, kurssikeskuksen nettisivuilla kerrotaan. Vähitellen Vivamosta kehittyi naisten ylläpitämä yhteisö, jossa keskityttiin rukoukseen ja Raamatun tutkimiseen.

Vivamo lahjoitettiin Kansan Raamattuseuralle 1950-luvun alussa. Nykyään Vivamon alueella on muun muassa kolme kirkkoa, Raamattukylä, Lastenkylä sekä hiljaisuuden puutarha.

Mukana pääjuhlassa tänään on Lohjan kaupungin ja seurakunnan edustajia sekä Vivamon vaiheissa mukana olleita ihmisiä. Musiikkiantia tuovat Elina Vettenranta, Rosa Nyman, Johanna Haavisto, Tiina Sinkkonen, Hillel Tokazier ja Matti Kolehmainen.

Vivamon historiaan voi tutustua Hannu Nymanin luennoilla perjantaina tai lauantaina. Vivamon alkuvaiheista kertovan Kädet-musiikkinäytelmän viimeiset esitykset nähdään torstaista sunnuntaihin. Juhlaviikonlopun ohjelmassa on myös raamattutunteja, yhteislauluhetkiä, kohtaamisia, seurat ja sunnuntaina messu.

Juhlat päättyvät sunnuntaina kanteleartisti Ida Elinan kahvikonserttiin Vivamon ravintolassa.

Kuva: Jukka Granström. Vivamon Raamattykylässä esitettiin Veljeni Joosef -näytelmää kesällä 2014.

Lue myös:

”Saunassa saa pysähtyä”

Vivamon Pyhän Lapsen kirkko nousi talkoilla ja lahjoituksin

Edellinen artikkeliPappeja kannustetaan pukeutumaan virkapaitaan isä Jacques Hamelin muistoksi
Seuraava artikkeliSyntisten yhteislaulutilaisuuksien suosio jatkuu Tampereella