”Radikaaleja” raamattuopetuksia siirretään avokeloilta nettiin

Lähetysyhdistys Kylväjän verkkosivuille on ladattu lähes sata avokeloille ja kaseteille kymmeniä vuosia sitten tallennettuja raamattuopetuksia. Vanhimmat puheet ovat vuodelta 1975.

Tallenteet ovat kirkoissa nauhoitettuja raamattuopetuksia, joita pitävät Lähetysyhdistys Kylväjän hallituksen ensimmäinen puheenjohtaja, teologian tohtori Per Wallendorf (1916‒1955), Opiskelija- ja koululaislähetyksen (OPKO) ensimmäinen pääsihteeri, teologian tohtori Juhani Lindgren (1937‒2006) ja rovasti, opetusneuvos Olavi Peltola (s. 1929).

Eläkkeellä oleva säteilyturvallisuuden tutkimusprofessori Hannu Arvela on vapaaehtoisena mukana tiimissä, joka siirtää vanhaa aineistoa nettiin. Hänen mukaansa samaa tehdään tai suunnitellaan parhaillaan myös Sleyssä, Kansanlähetyksessä ja Suomen Raamattuopistossa.

‒ Olavi Peltola on toiminut 40 vuotta aktiivisesti sen hyväksi, että opetuksia saataisiin nauhoitetuksi. Kylväjän nettiprojektikin on hänen aloitteensa, Arvela kertoo.

Vanhoissa opetuksissa Arvela arvostaa Kristus-keskeisyyttä.

‒ Vanhoissa puheissa katse kääntyy ihmisestä Jumalan tekoihin ja siihen, mitä hän on meille valmistanut. Sovitus ja kaikki siunaus on Kristuksessa.

Arvela aloitti vapaaehtoistyön äänitteiden parissa 1960-luvulla Ylioppilaslähetyksessä. Hän on ollut alusta asti mukana Lähetysyhdistys Kylväjän av-tiimissä.

Arvela uskoo, että sama sanoma, jonka kautta hän löysi nuorena opiskelijana Kristuksen ja seurakuntayhteyden, voi tänä päivänä välittyä tehokkaasti myös netin välityksellä.

Arvelan lempitallenne on Per Wallendorfin opetus Johanneksen evankeliumin 18. luvusta.

Kuva: Urpo Raunio. Säteilyturvallisuuden tohtori Hannu Arvela kuuntelee vanhoja raamattuopetuksia kännykältään OPKO:n kesäleirillä Valkealassa. Hänellä on eri sukupolvia yhdistävällä leirillä mukana muun muassa 14 lastenlastaan.

Edellinen artikkeliOopperataide ei vieläkään saa kristikansaa herkästi liikkeelle
Seuraava artikkeliSavon Sanomat: Wille Riekkinen toivoo uutta avioliittolinjausta ensi vuodeksi