Brasilian arkkipiispa arvostelee presidentin hyllytystä

Brasilian presidentin Dilma Rousseffin hyllyttäminen virastaan virkarikostutkinnan ajaksi saa Brasilian anglikaanikirkon johdolta ankaraa kritiikkiä. Arkkipiispa Francisco de Assis da Silva varoittaa kasvavasta sosiaalisesta liikehdinnästä, joka vaatii demokratian palauttamista maahan, kertoo Anglican Communion News Service.

Arkkipiispa da Silva on jo aiemmin arvostellut työväenpuoluetta edustavan Roussefin virkasyyteprosessia, jota hän nimittää ”surulliseksi kyynisyyden esitykseksi”. Brasilian senaatti päätti viime torstaina, että presidentin on astuttava syrjään enimmillään puoleksi vuodeksi, jona aikana käsitellään hänen syytteensä budjettilakien rikkomisesta. Varapresidentti Michel Temer ministereineen astui tilalle.

Blogissaan arkkipiispa da Silva sanoi, että maan kongressi ja oikeuslaitos halveksivat lakia. Hänen mukaansa virkasyytteen nostajat haluavat antaa väärän vaikutelman, että näin yritetään torjua korruptiota. Arkkipiispan mukaan mediaa on käytetty levittämään keskiluokkaan pelkoa, että heidän etuoikeutensa olisivat vaarassa Roussefin köyhyyden vastaisten uudistusten myötä.

Arkkipiispan mukaan Brasiliassa on useita demokratiaa puolustavia kansanliikkeitä, jotka ovat valmiita mielenosoituksiin ja valtauksiin.

– Emme anna demokratian kuolla. On aika näyttää, että Brasilia ei pelkää taistella oikeudenmukaisen yhteiskunnan puolesta, joka perustuu demokratian ja lakien kunnioittamiselle, da Silva sanoi.

Noin 120 000 jäsenen episkopaalinen anglikaanikirkko on Brasilian suurin ei-katolinen kirkkokunta.

Kuvakooste: Emilia Karhu. Lähteet: ACNS ja piispa da Silvan blogi.

Edellinen artikkeliLähi-idän maat hyödyntävät Jeesuksen oletettuja kastepaikkoja
Seuraava artikkeliYhteys-liikkeeltä kannanotto avioliittolakiin