Timo Kiiskinen Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin professoriksi

Timo Kiiskinen (s. 1960) on nimitetty Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan kirkkomusiikin professoriksi. Kiiskisen viisivuotiskausi alkaa elokuun alussa.

Kiiskinen on valmistunut musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemiasta. Hän on työskennellyt kirkkomusiikin lehtorina Sibelius-Akatemiassa vuodesta 2006. Sitä ennen hän oli Sibelius-Akatemian tuntiopettaja. Opetustehtäviensä rinnalla Kiiskinen on työskennellyt monipuolisesti muusikkona.

Tulevien kirkkomuusikkojen koulutuksessa Kiiskinen sanoo pitävänsä tärkeänä vuorovaikutustaitoja, monipuolisuutta, taiteidenvälistä yhteistyötä ja kehitykselle avointa mieltä.

Kiiskinen kuvailee Sibelius-Akatemian tiedotteessa, että hänen tavoitteensa on vahvistaa kirkkomusiikin peruskoulutuksen laatua ja vaikuttavuutta, jatkokoulutusta unohtamatta.

– Pyrkimykseni on myös uudistaa koulutuksen sisältöjä niin, että ne vastaisivat entistä paremmin muuttuvan musiikkikulttuurin haasteisiin, Kiiskinen sanoo.

Professorina Kiiskinen vastaa kirkkomusiikin taiteellisen koulutuksen toteuttamisesta ja kehittämisestä. Erityisenä painopisteenä on liturginen musiikki. Professori kehittää kirkkomusiikin alaa myös omalla taiteellisella toiminnallaan.

Kuva: Karoliina Pirkkanen

Edellinen artikkeliTeologian opinnot kiinnostivat noin tuhatta hakijaa
Seuraava artikkeliKatolisen kirkon lahjoituslipas vietiin Helsingissä