Tilaa joulupukki – ei kun joulupappi

Vantaankosken seurakunnan Kivistön alueella voi tilata joulupappi Minttu Haapalaisen kotiin lukemaan jouluevankeliumia. Joulupapista kerrotaan Kivistön kirkon Facebook-seinällä. Siellä on varattavissa neljä puolen tunnin aikaa jouluaatoksi.

Minttu Haapalaisen tiedossa ei ole, että Suomen seurakunnissa olisi aiemmin järjestetty vastaavaa. Hän sai idean seurakuntalaiselta.

– Eräs seurakuntalainen heitti idean varmaan osittain puolileikillään. Mutta idea oli minusta niin hyvä, että ajattelin, että se täytyy toteuttaa, Haapalainen kertoo.

Haapalainen työskentelee seurakunnassaan Kivistön alueella ja joulupappikokeilu koskee nimenomaan tätä aluetta. Haapalaisen toiveena on, että seurakunta tulee vierailulla tutuksi puolin ja toisin.

– Tulee tuttuja kasvoja ja tutustumisia yhteisen hyvän ympärillä. Varmasti voimme siinä yhdessä myös rukoilla ja jakaa joulun siunaukset puolin ja toisin.

Joulupappi-idea on herättänyt nopeasti paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa.

– Jos tulee ylenmääräinen suosio, pitää katsoa, pystyykö aikoja laajentamaan. Sen verran kiinnostusta on ollut myös muilta kirkon työntekijöiltä, että en ihmettelisi, vaikka joulupappeja ja aattodiakoneja putkahtelisi muuallekin.

Kuva: Vantaankosken seurakunta

Edellinen artikkeliKirkolliskokousehdokkaista aiempaa suurempi osa on naisia
Seuraava artikkeliCanterburyn arkkipiispa: Britannia hyökkää Syyriaan