Lähetysseura lopettaa kehitysyhteistyön neljässä maassa

Suomen Lähetysseura lopettaa kehitysyhteistyön Vietnamissa, Kiinassa, Angolassa ja Palestiinassa. SLS:n kehitysyhteistyöohjelmasta lopetetaan kaikkiaan 17 hanketta ja työtä kansainvälisissä yhteistyötyöverkostoissa karsitaan.

Vietnamissa SLS lopettamaa työnsä kokonaan. Angolassa ja Palestiinassa Lähetysseura jatkaa muuta työtä seurakuntien, testamenttitulojen ja yksityisten lahjoittajien varojen turvin. SLS:n kummityö säilyy ennallaan 15 maassa ja siten myös Kiinassa koulutus- ja kummilapsityö jatkuvat.

Samalla Lähetysseuran yt-neuvottelut johtivat 20 henkilötyövuoden vähentämiseen tehtävien uudelleenjärjestelyjen, osa-aikaistamisten ja muutamien tehtävien irtisanomisten avulla. Vähennykset koskevat kaikkia osastoja.

Yt-neuvottelujen syynä olivat Suomen hallituksen kehitysyhteistyöleikkaukset ja seurakuntien talouskehitys. Lähetysseuralle ulkoministeriön leikkaukset merkitsivät yli 3,3 miljoonan euron vähennystä kehitysyhteistyövaroihin verrattuna vuoteen 2015, jolloin kehitysyhteistyöhön käytettiin 8,4 miljoonaa euroa.

Yt-neuvottelujen piiriin kuului kaikkiaan 265 henkilöä Suomessa ja ulkomailla. Alustava henkilöstön vähennystarve oli 25 henkilöä.

Aiheesta lisää torstaina
29.10. ilmestyvässä Kotimaassa.

Kuva: Matti Karppinen. Suomen Lähetysseuran talo Helsingissä.

Lue myös:

Kirkon Ulkomaanapu lopettaa työnsä viidessä maassa

Fida irtisanoo 22

SLS aloittaa yt-neuvottelut

Edellinen artikkeliTutkijat kertovat: Leipäjonoissa ei käydä turhaan
Seuraava artikkeliYouTube tuo luterilaisuuden ääripäät näkyviin