Kärsitkö tapamaallisuudesta? – Kirkko mukana SuomiAreenalla

Kirkko on esillä Porin SuomiAreenalla heinäkuussa. Luvassa on muun muassa katuperformanssi, musiikillisia elämyksiä sekä uskontokeskustelu, jossa kohtaavat kristinuskon, juutalaisuuden ja islamin edustajat.

– Kirkon tulee olla siellä, missä ihmiset ovat. Olemme mukana inspiroimassa ihmisiä keskusteluun, kommentoi kirkon tiedotuskeskuksen tiedotuspäällikkö Milla Rautiainen.

Kirkko Porissa ja Allegra Lab Helsinki -yhdistys esittävät Porissa kysymyksen: ”Kärsitkö tapamaallisuudesta?”. Katuperformanssin voimin kannustetaan kansalaisia pohtimaan omaa suhdettaan kirkkoon, kristillisyyteen ja hengellisyyteen. Näistä teemoista kiinnostuneille tarjotaan mahdollisuus keskustella sekä projektin vetäjien että kirkon työntekijöiden kanssa.

Madventures-seikkailija Riku Rantalan piti alun perin osallistua tapahtumaan, mutta osallistuminen peruuntui. Allegra Labin edustajan mukaan Rantalan osallistuminen kaatui teknisiin haasteisiin, kuten äänentoiston puuttumiseen.

Suuressa uskontokeskustelussa kohtaavat kolme maailmanuskonto. Luterilaista kirkkoa edustaa Turun piispa Kaarlo Kalliala ja Helsingin juutalaista seurakuntaa Yaron Nadbornik. Islamia edustavan keskustelijan nimi ei ole vielä selvillä. Keskustelua luotsaa piispa Kallialan erityisavustaja Jaakko Heinimäki.

Kirkko jatkaa suosittua SuomiAreena-perinnettä järjestämällä Virsi ja viini -illan, jossa voi nauttia viiniä yhteislaulun lomassa. Illan juontavat Kaisa Raittila ja Jaakko Heinimäki.

Keskiviikkona on mahdollisuus kahvitella kirkon piikkiin piispa Kallialan kanssa. Illalla järjestetään kirkkokonsertti, jossa esiintyy Timo Lassy ja Higher Ground -kuoro

Lisäksi kirkko näyttäytyy Kansalaistorille pystytellä ständillä, josta vastaavat Seurakuntien Lapsityön keskus ja Nuorten Keskus. Kirkkovene toimii kohtaamispaikkana, jossa keskustellaan ajankohtaisista asioista.

Edellinen artikkeliHiilamo: Diakoniatyössä samanlainen alamäki kuin Suomen taloudessa
Seuraava artikkeliKuka on paras Jumala?