Juhlat käynnistyvät Turussa ja Sotkamossa

Tämä viikonloppu on körttien ja viidesläisten juhlaviikonloppu. Körttien Herättäjäjuhlia vietetään Sotkamossa ja Kansanlähetyspäivät järjestetään Turussa. Herättäjäjuhlia voi kuunnella myös Körttiradiosta.

Herättäjäjuhlilla käy tavanomaisesti noin 30 000 juhlavierasta. Kainuulaislähtöinen Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntusen mukaan herännäisyys on läpäissyt Kainuun kristillisyyden laajalti. Sitä ei ole tarvinnut erikseen nostaa sitä tikun nokkaan. Herännäisyyden painotukset ovat olleet seurakuntaelämässä esillä.

Juhlien tunnus on En pelkää vaarojen matkaa.

Kansanlähetyspäivät ovat Kansanlähetyksen yhteistyössä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän sekä Turun kaupungin kanssa järjestämä hengellinen kesäjuhla. Teemana on Armo. Kansanlähetyspäiville odotetaan noin 10 000 kävijää. Kansanlähetys kuuluu viidenteen herätysliikkeeseen eli viidesläisyyteen.

Körttiradiota voi kuunnella netissä kaikkialla maailmassa.

Nettiradiosta sekä pääkaupunkiseudun (105.8 MHz) ja Sievin (87.8 MHz) lähettimien kautta ohjelmaa tulee herättäjäjuhlien aikaan ympäri vuorokauden. Lisäksi herättäjäjuhlien lähetykset kuuluvat useilla radioasemilla eri puolilla maata.

Herättäjäjuhlien nettisivut

Kansanlähetyspäivien nettisivut

Edellinen artikkeliRovasti Ojalehto Rauhan Tervehdyksen päätoimittajaksi
Seuraava artikkeliThe Guardian: Vatikaani harkitsee sijoitusten vetämistä fossiilisista polttoaineista