Juutalaisia jälleen yhtä paljon kuin ennen toista maailmansotaa

Maailmassa on tällä hetkellä noin 14,2 miljoonaa juutalaista, selviää Jewish People Policy -instituutin tuoreesta raportista.

Kun lasketaan mukaan ne lapset, joiden toinen vanhempi on juutalainen tai jotka muuten kokevat olevansa ainakin osittain juutalaisia, luku lähenee 16,5 miljoonaa. Guardianin mukaan määrä oli viimeksi näin suuri ennen toista maailmansotaa. Natsit ja heidän liittolaisensa tappoivat holokaustin aikana noin 6 miljoonaa juutalaista.

Juutalaisten määrän kasvu johtuu pääosin luonnollisista syistä. Maailman suurimman juutalaisvaltion Israelin hedelmällisyysluku on länsimaiden suurin. Lisäksi ainakin Yhdysvalloissa niistä aikuisista, joiden toinen vanhempi on juutalainen, yhä useampi identifioi itsensä juutalaiseksi. Jewish People Policy -instituutin presidentin Avinoam Bar-Yosefi syynä on se, että juutalaisuutta arvostetaan enemmän kuin aiemmin.

Israelin jälkeen maailman toiseksi suurin juutalaisväestö on Yhdysvalloissa, jossa elää 5,7 miljoonaa juutalaista. Kaukana kolmantena tulee Ranska, jossa juutalaisia asuu 475 000.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Luvattu maa synnyttää ristiriitoja myös kristillisissä sionisteissa

Edellinen artikkeliSuomalaiset ex-muslimit perustivat blogin
Seuraava artikkeliKinnulan kirkkoherra yllättyi väkivaltatilaston kärkisijasta