Teologia.fi julkaisee tietopaketin katolisesta kirkosta

Suomalaista yliopistoteologiaa esittelevän Teologia.fi:n vuoden 2015 ensimmäisen teemanumeron aiheena on katolinen kirkko tänään. Teemanumeron julkaiseminen ajoittuu paavi Franciscuksen kaksivuotispäivään paavina.

− Ihmisten mielikuvissa katolinen kirkko ruumiillistuu tyypillisesti paaviin, teemanumeron pääkirjoittaja, kirkkohistorian dosentti ja yliopistonlehtori Mikko Ketola toteaa.

Franciscuksen kohdalla tilanne on korostunut entisestään, sillä hän on pysynyt lähes jatkuvasti julkisuuden valokiilassa paavinvaalin tuloksen selvittyä maaliskuussa 2013.

− Jo Franciscuksen ensiesiintyminen paavina enteili varsin uudenlaisen paaviuskauden alkamista. Mutta toisaalta, kuten paavin luottoteologiksi tituleerattu kardinaali Walter Kasper on todennut, paavi Franciscus on radikaali, mutta ei liberaali, Ketola kirjoittaa.

Katolinen kirkko tänään -teemanumero tarjoaa tietopaketin katolisen kirkon nykytutkimukseen Suomessa. Teemanumerossa julkaistaan muun muassa Elina Vuolan artikkeli vapautuksen teologiasta ja paavi Franciscuksesta, Eero Huovisen artikkeli luterilais-katolisista suhteista ja Jyri Komulaisen artikkeli katolisen kirkon uskontodialogista.

Edellinen artikkeliVarjon ja valon mies
Seuraava artikkeliOrtodoksikiista ja Koraani-ohjelma kiinnostavat kansainvälistä mediaa