Soini haluaa verotusoikeuden katoliselle kirkolle

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sanoi Yle Radio 1:n Horisontti-ohjelmassa sunnuntaina 22. helmikuuta, että Suomen katolisella kirkollakin olisi oltava verotusoikeus.

Asiaa oli esittänyt kirkon piispa Teemu Sippo

Kotimaa-lehdessä
.

– Minä olen samaa mieltä tietysti kuin piispa Sippo. Se olisi minun mielestäni reilu peli, jos kerran muillakin on, miksei meillä voisi olla. Se olisi tasapuolisuutta, Soini, katolisen kirkon jäsen, sanoi.

Soini selitti Ylelle myös, miksi jää pois kirkon Arvoillasta eli puoluejohtajille ensi torstaina järjestettävästä tentistä. Ensimmäinen syy on se, että on muuta menoa, minkä hän oli aiemmin lausunut
Kotimaa24:llekin
.

– Toinen on, että tällä hetkellä siitä tulee sellainen tilaisuus, jossa seitsemän (toim. lisäys: muut puoluejohtajat) kuulustelee yhtä ja siellä taas jauhettaisiin nämä samat asiat abortista ja naispappeudesta. Minun kantani niissä on selvä ja muuttumaton, mutta ei se ole pelkästään minun kantani. Se on katolisen kirkon kanta ja minä olen niistä asioista sitä mieltä, Soini sanoi.

– Olen aika monta kertaa tämän saman veivauksen käynyt läpi ja sitten isot otsikot siitä, entäs kondomi ja entäs se ja tämä ja entäs tämä. Minun kantani on siinä selvä. Jos puhutaan jostain muusta, niin en minä näe mitään syytä olla osallistumatta tämäntyyppisiin asioihin, hän jatkoi.

Helsingissä 26. helmikuuta järjestettävässä Arvoillassa ovat läsnä puoluejohtajat, mutta Soinin korvaa perussuomalaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Niinistö.

Kuuntele Horisontti tästä

Edellinen artikkeli”Maaleja tulee, kun syöttelette toisillenne!”
Seuraava artikkeliSpielbergia kiitetään Oscar-puheissa useammin kuin Jumalaa