Kotimaa täyttää 110 vuotta

Kotimaa alkoi ilmestyä 110 vuotta sitten. Lehden ensimmäinen numero näki päivänvalon painokoneesta joulukuun alussa 1905.

Kotimaa päätettiin perustaa aikana, jolloin kirkko koki joutuneensa uhatuksi. Yhteiskunnalliset virtaukset asettivat kirkon uuteen tilanteeseen. Lehti syntyi, jotta siitä tulisi kristikansan oma äänenkannattaja, joka ”osoittaisi rakkautta erityisesti kansankirkkoamme ja sen suurta elintehtävää kohtaan.”

”Myös nyt, 110 vuotta myöhemmin, elämme kristillisyydelle ainakin jossain määrin vihamielistä aikaa. Uskonnonvapautta tulkitaan niin, ettei uskonnolle tahdo löytyä julkisuudesta tilaa. Kirkon asema on monin tavoin kyseenalaistettu. Kotimaan perustehtävä on siis sama kuin 110 vuotta sitten. Näkökulma on nyt toinen, mutta taustalla on yhä huoli kirkon asemasta ja kristinuskon tulevaisuudesta”, kirjoittaa päätoimittaja Mari Teinilä torstaina 8.1. ilmestyvässä Kotimaassa.

Kotimaan juhlavuoden tunnus on mukaelma lehden vanhasta, keskiaikaisen kivikirkon päätyä esittävästä logosta. Uuden logon on suunnitellut mainostoimisto ToinenPHD.

Edellinen artikkeliTampereen seurakuntien joulukalenteri välitti armoa
Seuraava artikkeliKotimaa: Puolustusministeriössä pohditaan uskonnonvapautta