Tampereen seurakuntien joulukalenteri välitti armoa

Tampereen seurakuntien perheneuvonta lähestyi marraskuussa tamperelaisia joulukalenterilla. Kalenterin luukkujen takaa avautui tekstejä, jotka välittivät ajatusta armosta sekä armollisuudesta itseä ja muita kohtaan. Seurakuntaan tuli kalenterista kiittävää palautetta koko joulukuun ajan.

– Lukuisissa palautteissa kiitettiin juuri siitä, että kalenteri antaa voimaa ja iloa arjen keskelle, kertoo seurakuntien perheneuvontatyön johtaja Heikki Syrjämäki.

– Joulu on odotettu ja ihana juhla, mutta me ihmiset vaan tuppaamme tekemään siitä myös aikamoisen työsavotan. Siksi varmaankin lauseet kuten ”armoa arkeen” tai ”Betlehemin tallissa ei turhia siivoiltu” tuntuivat monista tervetulleilta, Syrjämäki pohtii.

Tampereen seurakuntien perheneuvonta halusi kalenterin välityksellä kiittää kirkon jäseniä toimintansa mahdollistamisesta. Kalenterit jaettiin jokaiseen tamperelaiskotiin marraskuussa, jolloin vietettiin myös perheneuvonnan 70-vuotisjuhlaa. Perheneuvontatyö on seurakuntalaisten mielestä yksi arvostetuimmista kirkon työmuodoista. Tampereella viime vuonna tehdyn kyselyn mukaan jo ensimmäinen käynti antoi toivoa 86 prosentille vastaajista.

Kalenterin kuvan piirsi Hanna Koivumäki ja tekstit suunnitteli Tampereen seurakuntien perheneuvonnan tiimi sekä pastori Jussi Laine ja tiedottaja Eva Wäljas.

Edellinen artikkeliKatolilaisten määrä kasvaa maailmalla ja Suomessa
Seuraava artikkeliKotimaa täyttää 110 vuotta