Seurakuntayhtymä saa pitää vapaa-ajattelija.fi-tunnuksen

Viestintävirasto on hylännyt Vapaa-ajattelijain Liitto ry:n vaatimuksen verkkotunnuksen vapaa-ajattelija.fi peruuttamisesta.

Vapaa-ajattelijain Liitto ry oli vaatinut verkkotunnuksen vapaa-ajattelija.fi peruuttamista Viestintävirastolta. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä oli hankkinut tunnuksen käyttöönsä uskonnonvapauskampanjaansa varten.

Viestintävirasto toteaa päätöksessään muun muassa pitävänsä mahdollisena, että verkkotunnus vapaa-ajattelija.fi voi samankaltaisuutensa vuoksi tulla käyttäjien taholta sekoitetuksi  suojattuun nimeen Vapaa-ajattelijoiden Liitto ry. Viestintävirasto toteaa kuitenkin, että verkkotunnuksen sekoitettavuutta ei ole sellaisenaan säädetty verkkotunnuksen peruuttamisperusteeksi.

Viestintäviraston mukaan ei ole painavia perusteita epäillä verkkotunnuksen olevan täsmälleen vastaava suojattu nimi tai merkki tai ilmeisessä hyötymis- tai vahingoittamistarkoituksessa hankittu johdannaisnimi tai -merkki. Tämän vuoksi peruuttamisen edellytyksiä ei ole.

Vapaa-ajattelijain Liiton puheenjohtaja Petri Karisma kertoo Kotimaa24:lle, että he saattavat valittaa päätöksestä Helsingin hallinto-oikeuteen. Asiaa mietitään.

Edellinen artikkeliUrpilainen ei kieltäisi kerjäämistä lailla
Seuraava artikkeliRäsänen vastaa: Suomen lakia on noudatettava aina