Arabiankielinen virtuaalikirkko aloittaa – Sansa mukana

Arabiankieliset kotikirkkolähetykset käynnistyvät satelliittitelevisio SAT-7:n ohjelmistossa tammikuussa.

Studio Al Morsalin tuottama virtuaalijumalanpalvelus lähetetään sunnuntaisin ja uusitaan viikolla kahdesti. Pastorina toimii arabiakristityille tuttu televisiokasvo, suomalaisen Medialähetys Sanansaattajien työntekijä David Ezzine.

Virtuaalista kotikirkkosarjaa on kuvattu pitkin vuotta Pariisissa, yhteistyössä LifeAgape-järjestön kanssa. Tällä hetkellä ohjelmia on valmiina ensi syksyyn saakka, ja jatkoa suunnitellaan. Ohjelman nimi on Jallah ma’ana, Tule mukaan.

– Olen saanut Pohjois-Afrikasta viestejä, joissa on pyydetty tällaista ohjelmaa. Ohjelma on tärkeä, koska se antaa hajallaan eläville kristityille mahdollisuuden osallistua jumalanpalvelukseen. Toisaalta kristityt saavat ideoita, kuinka he voivat itse järjestää yksinkertaisen jumalanpalveluksen, David Ezzine sanoo.

Kolme vuotta sitten Marokossa pidätettiin kristittyjä ja lähetystyöntekijät karkotettiin maasta. Sen jälkeen moni kristitty on pysytellyt pois kokoontumisista. Kuitenkin kaupungeissa on yhä kotikirkkoja, joita poliisi tarkkailee. Ainakin tällä hetkellä kuuden ihmisen kokoontuminen sallitaan.

– Myönteistä näissä rajoituksissa on, että nyt kristityt ovat pienissä ryhmissä ja ryhmien määrä on lisääntynyt. Tämä on yksi syy, miksi aloimme tehdä kotikirkko-ohjelmaa. Pienten ryhmien on helppo osallistua jumalanpalvelukseemme, David Ezzine sanoo.

Medialähetys Sanansaattajat on yksi kirkon seitsemästä lähetysjärjestöstä.

Lisää tietoa Sansan kotisivujen jutusta

Edellinen artikkeliBändi kiersi Japania ja keräsi rahaa kirkolle
Seuraava artikkeliSeinäjoen seurakunta valittiin vuoden seurakunnaksi