Askola lähetyskeskustelusta: Tavoitteeseen päästiin

Helsingin piispa Irja Askola kommentoi lyhyesti lähetysasioista käymäänsä keskustelua vantaalaisten seurakunnan luottamushenkilöiden ja kirkkohallituksen edustajien kesken. Askola on piispana ottanut tavan luoda yhteyksiä ja järjestää ihmisten välille tapaamisia.

Luottamushenkilöt Johanna Korhonen ja Sari Roman-Lagerspetz sekä kirkon ulkoasiain johtaja Kimmo Kääriäinen ja kirkon lähetystyön keskuksen johtaja Risto Jukko keskustelivat Askolan työhuoneessa Helsingin tuomiokapitulissa 20.12.
Kotimaa24:ssä oli uutisoitu
muun muassa, että Korhonen ja Roman-Lagerspetz näkevät kirkkohallituksen painostavan seurakuntia tukemaan kaikkia lähetysjärjestöjä, minkä puolestaan kirkkohallitus oli kiistänyt.

– Aloite keskusteluun tuli kirkon ulkoasian osastolta ja toimin keskustelussa puheenjohtajana. Tavoitteeni oli luoda tila, jossa voidaan kohdata kasvokkain, kysyä ja kuulla toinen toistaan sekä vaihtaa näkemyksiä ja tietoja lähetystyön ajankohtaisista asioista. Tämä tavoite mielestäni toteutui. Erimielisyyden etiikan hengessä keskustelu käytiin, Askola tyytyy kommentoimaan.

Hän ei kommentoi sisältöjä, koska oli tapaamisessa puheenjohtajan roolissa.

Piispa on puhunut paljon erimielisyyden etiikasta. Hän on järjestänyt keskusteluja ja tuonut eri tavoin ajattelevia ihmisiä yhteisen pöydän ääreen. Näitä tapaamisia on ollut myös hänen kodissaan Helsingissä.

– Kotini on hiippakunnan olohuone. Kutsun mielelläni ihmisiä sinne.  Osa ordinaatiokoulutuksestakin toteutetaan kodissani. Pidän myös nuotiopiirejä, jolloin erilaiset ihmiset saapuvat parin tunnin kohtaamiseen keskustelemaan yhteisistä asioista. Hiljattain paikalla oli nuoria kulttuurintekijöitä, piispa kertoo.

Viime perjantai-iltana Askolan kodissa tapasivat katolisen kirkon Suomessa piispa Teemu Sippo ja Helsingin metropoliitta Ambrosius Suomen ortodoksisesta kirkosta. He viettivät yhteistä juhlapäivällistä. Askola luonnehtii iltaa ekumeenisten kuulumisten vaihtopöydäksi.

– Illan kuluessa metropoliitta Ambrosius lahjoitti Helsingin ortodoksisen hiippakunnan lahjana taideteoksen kotikappeliini. Kyseessä on Athosvuorelta tullut Kristuksen hautauskuva. Luovutuspuheessaan Ambrosius toivoi sen välittävän pyhien siunausta.

Edellinen artikkeliJeesus-lapsen kidnappaaja tuli synnintuntoon Kokkolassa
Seuraava artikkeliKirkon puhelin- ja verkkoauttajat ovat kuulolla jouluna