Rakenna joulupuu -keräys toteutti lahjatoiveet Vantaalla

Vantaan seurakuntien Rakenna joulupuu -keräyksen avulla toteutettiin yhteensä 794 vähävaraisen perheen lapsen lahjatoiveet. Tämä on enemmän kuin aikaisempina vuosina, esimerkiksi viime vuonna toteutettiin 600 toivetta.

– Kiitos, olette pelastaneet meidän perheen joulun, totesi äiti joka kävi hakemassa lahjat lapsilleen. Kiitos kuuluu kuitenkin lahjat ostaneille seurakuntalaisille, he tämän ovat tehneet, kertoo diakoniatyöntekijä Liisa Juusela Hakunilan seurakunnasta.

Lahjatoiveet kerättiin perheiltä yhteistyössä seurakuntien diakoniatyöntekijöiden ja Vantaan kaupungin sosiaalityöntekijöiden kanssa. Lahjatoiveita saattoi perinteiseen tapaan hakea toteutettavaksi ensimmäisenä adventtisunnuntaina Vantaan kirkoista.

Hakunilassa on lasten lahjatoiveiden lisäksi annettu vähävaraisille lahjakortteja esimerkiksi ruokakauppaan ja toteutettu yksinäisten vanhusten joulukukkatoiveita.

– Kun on mahdollisuus ja halu auttaa, ihmiset tarttuvat siihen. Onhan se ihmeellinen asia, että ihmiset käyttävät rahaa ja aikaa tuntemattomien lasten lahjatoiveiden täyttämiseen, toteaa Juusela.

Rakenna joulupuu -keräys on toteutettu Vantaalla jo usean vuoden ajan. Näin on saatu toteutettua niiden lasten lahjatoiveita, jotka eivät muuten lahjoja niin paljon saa. Lahjat jaetaan seurakunnissa perheille ennen joulua.

Edellinen artikkeliJuutalaisten syrjintä yleistyy
Seuraava artikkeliK&k: Helsingin tuomiokapituli puuttui keikkapappien palkkioihin