Rovaniemelle ei lupaa kristilliselle koululle – kotikoulu harkintaan

Opetusministeri Henna Virkkunen ei Helsingin Sanomien mukaan esitä torstaisessa valtioneuvoston kokouksessa lisälupia yhdellekään yksityiselle koululle. Pettyneiden hakijoiden joukossa ovat muun muassa Jumesniemen kirkkokoululle lupaa hakeneet Hämeenkyröstä ja Rovaniemen seudun kristillisen koulun tukiyhdistyksen väki.

– Olen pettynyt ja harmissani, jos emme saa lupaa. En ole vielä saanut tietoa miksi hakemuksemme on hylätty, Rovaniemen seudun kristillisen koulun kannatusyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Suvi Korhonen sanoo Kotimaa24:lle.

Korhonen kertoo, että kannatusyhdistys on saanut 50-60 ennakkoilmoittautumista. Jos lupa olisi nyt hellinnyt, tulevana syksynä koulun olisi Rovaniemellä aloittanut 20-30 lasta.

– Perustimme hakemuksemme muiden kristillisten koulujen luomalle opetussuunnitelmalle ja lisäsimme siihen hieman paikkakunnallista näkökulmaa, joten sen ei ainakaan pitäisi olla ongelma.

Rovaniemellä ei kuitenkaan ole tarkoitus luovuttaa, vaan jatkaa sitkeästi luvan hakemista seuraavalla kerralla.Korhosen mielestä ministeriön oheistuksessa hakemukselle on ollut kristillisten koulujen näkökulmasta vuosien varrella toivomiseen varaa, osa ohjeista on ollut ristiriitaisia.

– Pidämme parin viikon sisään hallituksen kokouksen. Emme luovuta, kunhan selviää miksi hakemuksemme ei mennyt läpi, ryhdymme todennäköisesti valmistelemaan uutta.

Kyseeseen saattaa Korhosen mukaan tulla toiminnan käynnistäminen valtionavutta kotikouluna, kuten esimerkiksi Oulussa tehtiin ennen varsinaisen luvan saamista kristilliselle koululle.

Suomessa on tällä hetkellä 11 kristillistä koulua.

Edellinen artikkeliKotimaa24 tarjoaa päivittäin paastovinkkejä
Seuraava artikkeliPaastovinkki 3/40: Jörn Donner: ”Runsas kiroilu liittyy matalaan sivistystasoon”